Wat zijn de leukste queer uitgaansplekken en feesten van Rotterdam?

Rotterdam timmert steeds meer aan de weg als het gaat om queer en queer-friendly plekken, en ook Pride Rotterdam was afgelopen jaar groter dan ooit. Maar waar moet je precies zijn om een leuke avond te beleven? In dit artikel de leukste gay- en -queer feesten en -plekken om tot in de late uurtjes uit te gaan. 

Met hotspots door de hele stad ontpopt Rotterdam zich steeds meer tot queer uitgaansstad

Queer feesten

Drag Dinner show
Voor iedereen die van entertainment in combinatie van eten houdt raden we aan om naar de Drag Dinnershow Rotterdam te gaan. Op loopafstand van Rotterdam Centraal vindt ieder kwartaal een 2,5 durende show plaats met een heerlijk 3-gangen diner. Drag’s uit het hele land (en voornamelijk Rotterdam) treden er op met fantastische acts. Bestel je kaarten op tijd want de show is regelmatig uitverkocht! 

Rotterdam Pride
Het is de leukste week in Rotterdam voor Queers: Rotterdam Pride. Het grootse evenement vindt plaats in juni van het jaar en duurt twee weken. De hele stad straalt in alle kleuren van de regenboog. 

Queer Fest
Queer Fest is een initiatief van Rotterdamse LGBTQ+ organisaties en clubs. Het is Rotterdams eerste Queer festival en wordt gehouden in het najaar (september). Door de hele stad zijn er activiteiten en feesten. 

YMCgay
Normaal zullen de Village People uit je speakers knallen maar voor een aantal keer per jaar nemen de queers het podium over. Dan galmt er YMCGay door de zalen! YMCGay is een Urban feest georganiseerd door Queers uit Rotterdam. In 2023 was het evenement de officiële afterparty voor Queerfest. YMCGay bestaat bijna 15 jaar, een leuke avond is dus gegarandeerd!

Queer barren, kroegen en clubs

Cafe naar ons
In het centrum van Rotterdam vind je het bruin Café: naar Ons. Het café bestaat pas sinds oktober 2022 en is Rotterdams nieuwste aanwinst. Het is een inclusieve plek waar je terecht kan voor een stevige bak koffie of een heerlijk wijntje op het terras in de zon! Het café is open van woensdag tot en met zondag en vaak is er een uitgebreide programmering van live muziek. 

Bonaparte
Het leukste drag cafe van Rotterdam is café Bonaparte gelegen aan de Nieuwe Binnenweg. Het cafe wordt geroemd door spectaculaire drag shows van queens uit de stad. Er hangt een ontspannen sfeer waar je met vrienden van een show kan genieten, na de show is er ruimte voor een borrel die regelmatig uitmondt in een groot feest. 

Loge 90
Tijdens je tripje naar Rotterdam is het de moeite waard om ook even langs Loge 90 te gaan. Het gastvrije personeel staat klaar om een drankje te serveren op hun terras. Het interieur van de plek is nog een beetje old skool maar gezellig is het er zeker.

Maassilo
De maassilo in Rotterdam is een queer-friendly plek, de organisatie streeft naar een inclusieve plek waar iedereen zich thuisvoelt. Regelmatig zijn er queer feesten in NOW&WOW, de club van Maassilo, te vinden op 40 meter hoogte (achtste verdieping). Onder andere het feest Liberated en Rotterdam Winter Pride worden gehouden op de industriële locatie. 

Ferry
Rotterdams bekendste uitgaansgelegenheid voor de lgbtiqa+ community is ferry gelegen aan Westblaak. Op vrijdag en zaterdag gaat het dak eraf en staan verscheidene mensen op de bar te dansen maar ook op andere dagen is de bar zeer in trek. Dan is er ruimte voor karaoke wedstrijden, sport kijken of live muziek. Op maandag is er standaard een drag show met de enige echte Rotterdamse queen Mandy McCandy. Daarnaast is Ferry de plek tijdens Rotterdam’s grootste evenementen: Pride, de Rotterdam marathon en tijdens Eurovision. 

Strano
Cafe Strano is gevestigd in het Rotterdamse Centrum en is dagelijks geopend. Het is een kleine kroeg maar hierdoor extra gezellig! Het personeel is erg betrokken en zorgt er keer op keer weer voor dat jij met een warm gevoel naar huis gaat. De muziek die gedraaid wordt in Strano is House, Popmuziek en Hitjes. 

Cafe Keerweer
Over 35 jaar kan je voor een heerlijke versnapering terecht bij Café Keerweer. Het café, bekend van de Hollandse meezingers, is iedere dag geopend. Menig bekende Nederlander heeft al opgetreden in de bar, denk aan Richard Groenendijk vermomd als Jopie Parlevliet, Bonnie St. Claire en zelfs Mart Hoogkamer. Cafe Keerweer organiseert haar grootste feesten tijdens feestdagen als Koningsdag en Pride, dan is er een bomvolle programmering, voor ieder wat wils! 

Rotterdam wordt steeds meer een stad voor queer mensen! Toch is er nog veel ruimte voor nieuwe initiatieven, een lesbische bar mist, een rauwe plek tot diep, diep in de nacht is er nog niet en aan feesten is er nog een gebrek. We denken graag mee, wil je samenwerken met Queer Beer in Rotterdam of heb je een leuke nieuwe plek gespot? Neem hier contact met ons op, we vullen de lijst graag aan. Wil je op de hoogte gehouden worden van wat Rotterdam nog meer te bieden heeft qua Queer activiteiten? Klik hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *