Gay queer lesbi date

Daten als queer persoon: 7 tips voor succes

Help, het is de dertiende keer dat je de applicatie van Bumble opnieuw installeert. Op wie ga je nu eens jagen? Swipe, swipe, swipe: hebbes! Een leuk snoetje, goede kleren en hobby’s waar je u tegen zegt: gitaarspelen, surfen, bier drinken en filosofische zaken uitpluizen. Wat wil een mens nog meer? Nu wordt het tijd voor een goede oneliner om hem/haar/die binnen te harken.

1. Date in een queer café
Wat is er leuker om in een queer-minded café af te spreken? Het voelt voor veel mensen die daten veiliger aan om een bekende plek met andere queers te zijn. De kans is groter dat iedereen je accepteert en je geen ogen naar je gestaart krijgt. Heb je geen gaykroeg of andere queer plek in jouw buurt? Zoek dan in de reviews van Google hoe deze plek gewaardeerd wordt door bezoekers. Nog niet overtuigd? Ga dan wandelen met jouw date, haal onderweg een lekker queer biertje of een warme chocomelk en doe een kroegentocht to go!

2. Gebruik de juiste datingapp
Tinder? No way Jose. Er is meer, gelukkig. Daten kan tegenwoordig op 1001 datingapps. Maar wist je dat er ook datingapps speciaal voor queer mensen zijn ontwikkelt? Zo is er natuurlijk Grindr, wat ook voor seksuele dates wordt gebruikt en er is Feeld, Feeld is een applicatie waar je ook als koppel een profiel kan maken om te daten. De datingapp profileert zich zeer inclusief: bij het aanmaken van de applicatie kan je kiezen uit meer dan 30 voorkeuren. Hierdoor voelen queer mensen zich meer thuis op de datingapplicatie omdat de keuze meer dan daten met vrouwen of alleen mannen betreft.

3. Kies voor het alternatief
Of het beste alternatief: iemand live ontmoeten! Wist je dat er verschillende gay speeddates events zijn in Nederland. Zo is er een datingavond voor lesbische vrouwen en voor homoseksuele mannen. De speeddate-avonden worden vaak gehouden in een cafe of restaurant in de buurt van een station. Zo zijn er in café naast Station Amsterdam-Zuid en café x naast Utrecht Centraal regelmatig queer speeddate events. Wil je niet gericht naar evenement maar gewoon een persoon ‘in het wild’ ontmoeten? Dan werkt het goed om Pride te bezoeken of een avond queer uit te gaan.

4. Laat je vrienden swipen
Wie kennen jou beter dan je eigen vrienden? Hoe leuk is het om jouw vrienden te laten swipen voor jouw toekomstige partner? Maak er een gezamenlijk ding van, jij swiped voor jouw vriend en zij voor jou. Download de desktopversie van de datingapp en verbindt het met  een tv-scherm, laat jouw vrienden hierna bepalen met wie je op date moet!      

5. Veiligheid is belangrijk
Eenmaal een date gefixt? Zorg dat je in altijd zo veilig mogelijk date. Er zijn een aantal manieren om je veiligheid meer te garanderen. Ga voorafgaand aan het daten goed na wie de persoon aan de andere kant van het scherm is. Vraag bijvoorbeeld om een real-time foto of doe een videobelletje van tevoren. Laat eenmaal als je op date gaat aan jouw vrienden of familieleden waar en wanneer de date zich afspeelt. Zet ‘zoek vrienden aan’ zodat ze weten waar jij precies bent. Spreek met vrienden af dat je als de date niet leuk is een belletje naar hen pleegt om je te komen redden (dit kan ook op de wc).

6. Date in een queer café
Wat is er leuker om in een queer-minded café af te spreken? Het voelt voor veel mensen die daten veiliger aan om een bekende plek met andere queers te zijn. De kans is groter dat iedereen je accepteert en je geen ogen naar je gestaart krijgt. Heb je geen gaykroeg of andere queer plek in jouw buurt? Zoek dan in de reviews van Google hoe deze plek gewaardeerd wordt door bezoekers. Nog niet overtuigd? Ga dan wandelen met jouw date, haal onderweg een lekker queer biertje of een warme chocomelk en doe een kroegentocht to go!

7. Gebruik de juiste datingapp
Tinder? No way Jose. Er is meer, gelukkig. Daten kan tegenwoordig op 1001 datingapps. Maar wist je dat er ook datingapps speciaal voor queer mensen zijn ontwikkelt? Zo is er natuurlijk Grindr, wat ook voor seksuele dates wordt gebruikt en er is Feeld, Feeld is een applicatie waar je ook als koppel een profiel kan maken om te daten. De datingapp profileert zich zeer inclusief: bij het aanmaken van de applicatie kan je kiezen uit meer dan 30 voorkeuren. Hierdoor voelen queer mensen zich meer thuis op de datingapplicatie omdat de keuze meer dan daten met vrouwen of alleen mannen betreft.

8.De juiste activiteit

Kies je voor een queer beer in je favoriete bar? Ga je Bowlen en laat je je skills zien of liever Karaoke of een wandeling. De juiste activiteit is belangrijk voor het succes van de date. Probeer creatief te zijn met het bedenken van dates er zijn zo veel andere activiteiten, er is zo veel meer dan alleen een drankje doen in je favoriete kroeg. Met mooi weer kan je bijvoorbeeld gaan kanovaren door de grachten, picknicken in het park (neem beide wat mee) of een mooie strandwandeling? Bij slechter weer ga je naar een bar met livemuziek of misschien een voetbalwedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen? De keuze is reuze!

9. Stel je verwachtingen bij
Daten is niet altijd even makkelijk voor iedereen, en zeker als je queer bent brengt het hobbels met zich mee. De meesten van ons vissen in een kleinere vijver omdat er minder mensen zijn dezelfde voorkeuren. Het kan daarom best zijn dat je wel eens teleurgesteld raakt dat het daten niet lukt. Je vindt de juiste persoon niet in het echte leven en op de datingapps wil het ook niet lukken. Dan wil ik een ding mee geven: je bent niet alleen. Het is voor veel mensen steeds moeilijker om de juiste persoon te vinden, door de digitale wereld willen we alsmaar beter. Het helpt om voorafgaand aan een date je verwachtingen bij te stellen en er open-minded in te gaan, beeld je in dat je een nieuwe vriend gaat ontmoeten. Het heeft tijd nodig om elkaar te leren kennen, gun jezelf die ruimte en heb vertrouwen als het even niet meezit. Er is voor iedereen iemand op aarde, en ook voor jou.

Weet dat je niet alleen bent in dit hele avontuur, er zijn duizenden queers met jou die op dit moment ook in dit dating-avontuur zitten. Gun jezelf de ruimte en het plezier om queer-daten op jouw tempo te ontdekken. En natuurlijk zijn we super benieuwd hoe het gaat!

Heb jij een succesvol date-avontuur gehad dat je graag wil delen? Laat het hier weten aan onze reactie.

Bier

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *