Locatie en tijden Pride Walk 2024

Op deze datum kan je meelopen met de Pride Walk 2024
De Pride Walk 2024, ook bekend als de Pride Parade of Pride March zal dit jaar plaatsvinden in diverse Nederlandse steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. Het doel van de loop is om zichtbaarheid te geven aan de LGBTQIA+-gemeenschap. De pride walk wordt door veel mensen als protest gezien en heeft vaak een activistisch karakter. Mensen maken een eigen protestbord en door middel van leuzen vragen zij aandacht voor belangrijke thema’s. Veel queer mensen lopen mee maar ook steeds vaker sluiten mensen aan uit solidariteit. De Pride walk is in veel steden onderdeel van de Pride-week; een week vol evenementen om de stem van de gemeenschap te laten horen. Klik hier om te weten of er in jouw stad Pride gevierd wordt.

Twee Pride Walks in Amsterdam
In Amsterdam is dit jaar gekozen voor twee Pride Walks, de ene loop wordt georganiseerd door Queer Amsterdam (Pride Walk) en de andere door Pride Amsterdam (Pride March). De Pride Walk zal op 20 juli plaatsvinden en zal eindigen met een groots feest bij het Homomonument. De Pride March zal een week later plaatsvinden op 27 juli en eindigt met optredens en een markt in het Vondelpark. De keuze om twee walks te organiseren is vanwege een andere visie van de organisatie.

Pride Walk Queer Amsterdam
Datum: 20 juli 2024 om 12:00
Verzamelplek: Homomonument
Route: Homomonument tot Musemplain

Pride March Pride Amsterdam
Datum: 27 juli 2024 om 12:00 (11:00 verzamelen)
Verzamelplek: Amstelveld
Route: van Amstelveld naar het Vondelpark (via Utrechtsestraat, Rembrandtplein, Reguliersdwarsstraat, Leidsestraat, Vondelpark)

Pride Walk Nijmegen
In Nijmegen vindt de Pride walk samen met de Vierdaagsefeesten, het vindt vaak plaats op Roze Woensdag, tijdens de Vierdaagse. De organisatie Stichting Roze Woensdag vraagt zoveel mogelijk Nijmegenaren mee te doen met de walk.

Datum: 17 juli 2024
Verzamelplek: St. Stevenskerk
Route: door het centrum, richting de Waalkade en zal eindigen 400 meter voor de finish van de Vierdaagse

Pride Walk Eindhoven
Net zoals in de afgelopen jaar kan je ook in Eindhoven meelopen in de Pride walk op 8 juni 2024. De parade gaat door het centrum van Rotterdam en heeft een thema: light up your pride. Je kan meelopen vanaf 13:00 maar we raden aan om iets eerder te komen. De precieze datum kan je hier vinden op de website van Eindhoven Sport, zij lopen ook mee in de stoet.

Datum: 8 juni 2024
Verzamelplek: Nog niet bekend

Route: door het centrum, richting de Waalkade en zal eindigen 400 meter voor de finish van de Vierdaagse

Pride walk Sittard
Kom je ook naar de binnenstad van Sittard op 22 juni? De walk begint en eindigt op Schootsvelden waar er een bring-your-own-picknick wordt georganiseerd. Neem dus iets lekkers mee als je zin hebt om een vervolg te geven aan de dag na de walk!

Datum: 22 juni 2024 om 12:00 (eindigt om 14:00)
Verzamelplek: Schootsvelden
Route: nog onbekend

Pride walk Roermond
Ook in het zuiden van ons land is er een Pride Walk, de organisatie roept aan zo veel mogelijk mensen op om mee te doen. Mocht je mee willen doen als organisatie dan is dit ook mogelijk, mail dan naar info@roermondpride.nl. Alcohol tijdens Pride Walk Roermond is niet toegestaan, na de walk is er wel ruimte voor een drankje tijdens de andere festiviteiten in de stad.

Datum: 25 mei 2024 om 13:15
Verzamelplek: Stadspomp / Herdenkingsfontein
Route: Harmstraat, Kloosterwandstraat, Sint Christoffelstraat, Paradisstraat, Neerstraat, Molenstraat, Bisschop Lindanussingel, Akcrospark.

Pride walk Zwolle
Loop je mee met de Pride Parade in Zwolle? Dit vindt plaats met een hele stoet aan wagens en jij kan meedoen. De organisatie roept groepen deelnemers zich aan te melden via de website van Zwolle Pride. Als je solo mee wil wandelen is dit gratis en groepen met een grote Pride wagen betalen 250 euro. Starrtijden van de Pride walk zijn nog onbekend, de parade zal eindigen op het Rodetorenplein.

Datum: 24 augustus 2024
Verzamelplek: Nog niet bekend
Route: nog onbekend, wordt bekend gemaakt op de sociale media van Pride Zwolle.

Pride walk Rotterdam  
Rotterdam heeft bekend gemaakt de Pride niet doorgaat. Er komt wel een alternatief programma waarin met potlood geschreven staat dat de Pride walk door gaat en plaatsvindt op vrijdag 29 september 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *